maanantai 5. toukokuuta 2008

Vuokratyövoima ja mielivalta


Arki se nyt on vähän samanlainen niinkuin meilä kaikilla. Leipä se on tienattava, verissäpäin ja otsa hiessä. Lapsikatras, asuntolaina, naisen tarpeet ja vaatimukset, naapurikateus ja eläkesäästäminen. Keikkea ei pysty tyydyttämään, ei edes saisi. Kurjuuden tasapaino on ylläpidettävä. Härski-Hartikainen oli pelimies ehdottaessaan palkkansa laskemista kahteen sataan markkaan vedoten kurjuuden maksimointiin.

Koska kyse on tällä kertaa asenteellisesti normipalkkatason ja mukavuuden ylläpidosta, peräänkuulutamme oikeutta vuokratyövoiman hyviinvointiin liittyen, perusturvaan työn riippuvuutta ajatellen ja toimeentuloon väliaikaista työttömyyttä koskien. Työttömyysturva on vuokratyöläisille huolehdittu maksamalla työttömyysajaltakin palkkaa, esim. Ruotsissa. On mukavaa mainita edes mahdollisesti meillekin saapuva positiivinen trendi sen ohella, että liittoon kuuluminen alkaa Suomessa olla työpaikan säilyttämisen kannalta uhkaava tekijä. Trendinä on myös vuokratyövoiman varpaillaan pitäminen ja "kiristäminen" potkujen uhalla, jos ei työnteon tahti muutu 100%:sta 120%:n.

Ajan henki on kova. Epätietoudella ja pelottelulla on hyvä johtaa ja hallita. Lukujen kyttääminen, suoritusten ja ihmisten pisteyttäminen ja siitä johtuva naamataulun irvistyminen ei johda edelleenkään suotuisampiin tuloksiin pomon tai muun työvoiman edessä. Sairaskaan ei saa enää olla, vaan aina rehti ja reipas! Nuolla persettä ja hymyillä!

Miehen oikea paikka olisi vaellella metsässä ja vihellellä riistaa pyytäessä, mutta kun tilanne toisinaan on mikä on, on miehen tehtävä vain kestää.

1 kommentti:

Sampo Pitkänen kirjoitti...

Ongelmat ratkeaisivat kun kaikki vaan lukisivat insinööreiksi. Insinööreillä on helppoa ja hyvä palkka!